Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Fast frakt kun kr 119,- Fri frakt ved kjøp over 1500 kr!

Eivar wit

Allgrain, 25 liter

Forventet resultat:

OG: ~ 1.054

FG: 1.014

IBU: ~ 25

ABV: ~ 5,4%

Effektivitet: 75%


Malt:
2,6 kg Weyermann Pilsnermalt
2,0 kg Weyermann Pale wheat
1,3 kg Flaket hvete
0,2 kg Weyermann Acid malt
Totalt: 6,1 kg


Humle:
Tilsetning 1: 32 g East Kent Golding, 60 min
Tilsetning 2: 25 g Bitter appelsinskall 15 min
Tilsetning 2: 25 g Korianderfrø, 15 min


Gjær: 

Mangrove Jacks M21 eller Fermentis BE-256


Annet:
Protafloc (klarningsmiddel)
Pose med vannjustering. Tilsettes meskevannet. Denne er tilpasset vannet i Vestfold, men norsk vann er ganske likt overalt, så sant du ikke har boret etter vann. Da er det sannsynligvis hardere enn det offentlige vannet og resultatet vil avvike.


Vi anbefaler:
Klarningsmiddel som følger med. Gir klarere øl ved å øke utfellingen av proteiner. Bruk 1 pose (1 gram) / 25 liter. Tilsettes siste 15 minutter av koking.
Bruk av tørrgjær: Normalt ikke behov for rehydrering av tørrgjær. Dryss rett i gjærkaret. Husk å arbeide sterilt når du åpner gjærposen.
Korianderfrøene bør puttes i en pose og kjevles slik at de sprekker opp, det gir mer smak. Både koriander og appelsinskall bør i en humlepose el.lign. for at ikke pumper og kraner skal tette seg.


Mesking:
65°C i 60 min, 72°C i 10 min og 78° i 5 min.
Beregning av meskevann Antall liter meskevann varierer ut ifra utstyret du bruker, men bruk nok til at maltet til enhver tid er dekket med vann.
Beregning av skyllevann Målet er et kokevolum på ca. 30 liter. Skyll med nok vann til å oppnå dette på ca. 78°C, aldri over 80°C. Noter det ned og gjør eventuelle justeringer neste gang.
Har du litt for høy SG er en tommelfinger-regel: Volum 25 ltr, SG 1.050, ønsket SG 1.048, tilsett 1 ltr vann. Da kan du være litt gjerrig med vannet og heller tynne ut mot slutten av koketiden for å treffe nøyaktig.


Koking:
Dette settet kokes i 60 minutter.


Gjæring:

14 dager på 20°C. Det er viktig å bruke riktig mengde gjær på rett temperatur. Husk at gjæret lager ølet! Husk å oksygenere vørteren ved risting, vørterlufter eller ren oksygen.


Flasking:
Bruk 6 gram sukker per liter ferdig øl. F.eks. 1 sukkerbit pr 0,33 ltr eller 1,5 sukkerbit pr 0,5 ltr.


Tapping på fat:
Dette ølet bør ha 2,7 volumer (g/ltr.) CO2.


Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur ved karbonering på flaske, deretter kaldt i to til tre uker.