Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Fast frakt kun kr 119,- Fri frakt ved kjøp over 1500 kr!

Sure Bringebær

Estimert resultat:

OG:  1.047

FG: 1.007
IBU:  5

ABV:  5,3%
EBC:  6,4

Effektivitet: 75%

Alle verdier i estimert resultat er omtrentlige. Forskjellige oppsett kan gi forskjellige resultater. Lær ditt eget utstyr å kjenne! I dette vil både syrning og tilsetning av bær i gjæringskaret gjøre det vanskelig å beregne nøyaktig.

Malt:
2,4 kg Weyermann® Premium Pilsnermalt
0,7 kg Flaket hvete
2,0 kgWeyermann® Pale Wheat
0,1 kgWeyermann® Acidulated Malt

Totalt:5,2 kg

Humle og andre tilsetninger:

Tilsetn. 1: 7 gPerle 6%, 60 min
Tilsetn. 2: Ca 2200 g frosne bringbær, kjøpes separat, legges i pose i gjæringskaret etter stormgjæring (etter ca 3-4 dager).

Gjær:
Gjær 1 pk 11g Lalbrew Philly Sour.
Dette er en gjærstamme som produserer melkesyre under gjæring. Det er derfor ikke bakterier involvert og gjærkaret skal kunne brukes til vanlig øl senere.
Det er ikke behov for rehydrering av tørrgjær. Dryss rett i gjærkaret. Husk å arbeide sterilt når du åpner gjærposen.

Annet:
1g Protafloc (Klarningsmiddel for utfelling av proteiner. Tilsettes siste 15 minutter av koking.)

Beregning av meskevann:
Antall liter meskevann varierer ut ifra utstyret du bruker, men bruk nok til at maltet til enhver tid er dekket med vann.

Beregning av skyllevann:
Målet er et kokevolum på ca. 28-30 liter for å ende opp med 25 liter i kjelen.
Skyll med nok vann til å oppnå dette på ca. 78°C, aldri over 80°C. Noter det ned og gjør eventuelle justeringer neste gang.
Har du litt for høy SG er en tommelfinger-regel: Volum 25 ltr, SG 1.050, ønsket SG 1.048, tilsett 1 ltr vann. Da kan du være litt gjerrig med vannet og heller tynne ut mot slutten av koketiden for å treffe nøyaktig.

Koking:
Dette settet kokes i 60 minutter. Tilsett humle som angitt under “Koking” i sjekklisten på neste side.

Gjæring:
Det er viktig å bruke riktig mengde gjær på rett temperatur. Husk at gjæret lager ølet!

Husk å oksygenere vørteren ved risting, vørterlufter eller ren oksygen.

Flasking:
Bruk 6 gram sukker per liter ferdig øl. F.eks. 1 sukkerbit pr 0,33 ltr eller 1,5 sukkerbit pr 0,5 ltr.

Tapping på fat:
Dette ølet bør ha 2,7 volumer (g/ltr.) CO2.

Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur ved karbonering på flaske, deretter kaldt i to til tre uker.