Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Fast frakt kun kr 99,- Fri frakt ved kjøp over 1500 kr!

Amundsen Ink & Dagger

“Amundsen skrudde volumet opp til 10 og sprengte
høytaleren med deres mest bråkete øl, begravd i en
haug av humlede godsaker. Tenk vått tropisk gress,
ananas og fersk mango - alt pakket nedi denne
selvutnevnte humlebomben”


Forventet resultat:
OG: 1.057-62

FG: 1.010-14
IBU: ~65  

ABV: 6,2%
EBC: 7 

Effektivitet: 75%


Malt:
6,5 kg Pilsen Malt


Humle:
Pose 1: 17g Magnum 11,9%, 60 min
Pose 2: 6g Citra, 6g Mosaic, 6g Simcoe, 10 min.
Pose 3: 50g Simcoe, 25g Citra, 25g Mosaic 12,5%, whirlpool*
Pose 4 & 5**: 75g Citra, 75g Mosiac, 37g Simcoe, tørrhumle
Totalt: 322 g


*Whirlpool: skru av varmen, vent 5 minutter, tilsett
humleposen, rør rundt, vent 10 minutter, start nedkjøling.
**Tørrhumlen kommer nå fordelt i to poser. Tilsett begge
etter 7 dager. Dersom du bare har pose 4 tilsettes hele
posen etter 7 dager.


Anbefalt gjær:
Safale US-05
Du trenger omtrent 280 milliarder celler.


Vi anbefaler:
Gjærnæring, tilsettes i de siste 15 minuttene av
koketiden for å gi gjæret bedre vekstvilkår.
Klarningsmiddel. Gir klarere øl ved å øke
utfellingen av proteiner.

Mesking:
Du kan meske på flere måter. Det enkleste er
en enstegs infusjonsmesk:
66°C i 60 min, 78°C i 5 min.
Hvor mye vann du skal bruke avhenger av
utstyret ditt:


Beregning av meskevann:
Antall liter meskevann varierer ut i fra utstyret
du bruker. Er du usikker kan du ta
utgangspunkt i 20 liter meskevann.
Beregning av skyllevann
Målet er et kokevolum på ca. 30 liter.
Anslagsvis kan du skylle med ca. 17 liter vann
på 77°C. Noter det ned og gjør eventuelle
justeringer neste gang.


Koking:
Vørteren kokes i 90 minutter. 


Gjæring:
Det er viktig å bruke riktig mengde gjær på rett
temperatur. Husk at gjæret lager ølet!
14 dager på 18-20°C
Husk å oksygenere vørteren ved risting,
vørterlufter eller ren oksygen.


Flasking:
For å få kullsyre på flaskene må du tilsette litt
sukker når du flasker. Det er viktig å bruke
passe mengde sukker:
Bruk 6 gram sukker per liter ferdig øl.


Tapping på fat:
Dette ølet bør ha 2,5 volumer CO2.


Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur for
karbonering, deretter kaldt i 2-3 uker.