Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Fast frakt kun kr 119,- Fri frakt ved kjøp over 1500 kr!

Oktoberfest

Forventet resultat:

OG: ~ 1.052 – 54

FG: 1.010-12

IBU: ~ 25

ABV: ~ 5,4%

EBC: ~ 14

Effektivitet: 75%


Malt:
4,0 kg Weyermann Vienna
1,0 kg Weyermann Munich 2
0,3 kg Weyermann Melanoidin
0,3 kg Weyermann Carahell
Totalt: 5,6 kg

Humle:
Pose 1: 20 g Hull Melon 6,4%, 60 min
Pose 2: 35 g Hull Melon 6,4% + 1 gram Protafloc granulat, 15 min
Totalt: 55 g

Gjær:
Fermentis Saflager S-23

Vi anbefaler:
Klarningsmiddel som følger med i pose 2. Gir klarere øl ved å øke utfellingen av proteiner. Tilsettes siste 15 minutter igjen av koking.

Bruk av tørrgjær: Normalt ikke behov for rehydrering av tørrgjær. Dryss rett i gjærkaret. Husk å arbeide sterilt når du åpner gjærposen.

Mesking:
Du kan meske på flere måter. Det enkleste er en enstegs infusjonsmesk:

64°C i 60 min, 78°C i 5 min.

Beregning av meskevann:
Antall liter meskevann varierer ut i fra utstyret du bruker. Er du usikker kan du ta utgangspunkt i 20 liter meskevann.

Beregning av skyllevann:
Målet er et kokevolum på ca. 30 liter.
Anslagsvis kan du skylle med ca. 17 liter vann på 77°C. Noter det ned og gjør eventuelle justeringer neste gang.

Koking:
Dette settet kokes i 60 minutter. Tilsett humle som angitt under “Koking” i sjekklisten på neste side.

Gjæring:
Det er viktig å bruke riktig mengde gjær på rett temperatur. Husk at gjæret lager ølet!

21 dager på 10-12°C

Husk å oksygenere vørteren ved risting, vørterlufter eller ren oksygen.

Flasking:
Fat anbefales til dette ølet. Vil du allikevel karbonere på flasker bruker du 6 gram sukker per liter ferdig øl.

Tapping på fat:
Dette ølet bør ha 2,7 volumer CO2.

Lagringstid:
Først to uker ved romtemperatur for karbonering, deretter kaldt i to til tre uker.

 
×

Trykk ENTER for å søke