inkl. mva. ekskl.frakt
NOK 0,00
mva. NOK 0,00
Meny
Handlekurv
Søk
Personvern
Kontakt oss
Vilkår og betingelser
Åpningstider
FRESH WORT KIT! - Til deg som vil brygge godt øl, men ikke har tid eller plass til allgrain brygging. Dette må ikke forveksles med ekstrakt! Her har Quart Ølkompani brygget en vørter som er litt sterkere enn den skal være. Du tilsetter vørteren i gjæringskaret, topper opp med litt vann og tar i gjær. Ferdig!
Kölsch Kölsch kommer fra Köln i Tyskland. Rundt midten av 1800-tallet begynte lyse lagerøl å gjøre sin fremmarsj, men i Köln var det forbudt å brygge med lagergjær. Bryggerienes måte å møte dette på var å presse en ale gjær nedover i gjæringstemperatur, og etter noen generasjoner med gjenbrukt gjær lyktes de å gjære ale på ned mot 10 grader. Slik kunne de konkurrere med pilsen. En kölsch består stort sett av 90% pilsnermalt og 10% hvetemalt, samt små mengder tysk humle. Bitterheten er meget lav og gjør ølet meget lettdrikkelig. Den som tror hen ikke liker øl kan fort skifte mening når det serveres kölsch, da det er bitterheten i pilsen som stopper mange. Ofte brygger de profesjonelle bryggeriene litt sterkere vørter, og vanner ut etterpå, så dette er helt vanlig. Det sies faktisk også at ølet blir bedre av dette fordi en gjær som er mer aktiv i en sterkere vørter setter mer preg på ølet! Alkoholprosent: ca. 5,3% Bitterhet: 28 IBU – moderat bitter. Farge: 7 EBC – halmgul Inneholder ferdig brygget vørter for 20 liter øl Instruks: Hell vørter over i gjæringskaret ditt Topp opp med rent vann til 20 liter totalt volum. Tilsett gjær Sett på lokk og gjærlås Følg den medfølgende veiledningen med tanke på anbefalt gjæringstemperatur Inkludert: Gjær: LalBrew™ Köln Kölsch Gjæres på ca. 16°C Tilsett 6g sukker pr liter øl når ølet settes på flaske, og la karbonere ved 20-28°C i ca 14 dager før settes kjølig. CO2 volum på fat: ca 2,5
Trykk ENTER for å søke