Handlekurv

Din handlevogn er tom!
Hvis du handler for 1500 kroner mer, får du fri frakt!

inkl. mva. ekskl.frakt

NOK 0,00

mva. NOK 0,00

  • Rask levering
  • Fast frakt kun kr 119,- Fri frakt ved kjøp over 1500 kr!

Bavarian wheat maltekstrakt 1,5kg

Varenummer: 40063


CBW® Bavarian Wheat 1,5kg maltekstrakt fra Briess
Ingredienser: Hvetemalt, basismalt, vann
Smak: Hvete, maltrik
Farge: ca 7 ebc ved SG 1.032
Utgjærbarhet: 75%

kr 169,00

Utsolgt

CBW står for Concentrated Brewers Wort, og det er nettopp det dette er: konsentrert vørter. CBW-maltekstrakt blir produsert i Briess toppmoderne brygghus på 600 hektoliter, det tredje største i Wisconsin. Etter at mesken er skyllet, blir vørteren forsiktig konsentrert under vakuum. Det gjør at ekstrakten beholder sin gode og runde smak, samt at den blir minimalt mørkere i farge. Briess bruker en flerstegsmesk som sikrer høy utgjærbarhet og FAN-innhold (Free Amino Nitrogen, næringsstoffer som gjæren trenger). Resultatet av alt dette er at denne ekstrakten er svært velegnet til ølbrygging for dem som ikke har tatt skrittet og begynt å meske selv ennå.

Men du vil fortsatt få bruk for maltekstrakt etter at du har begynt å meske selv:

1: Den brukes til å dyrke opp gjær med gjærstartere. Et mengdeforhold på 120 g maltekstrakt til 1 liter vann er normalt. Det gir en vørterstyrke på rundt 1.037, noe som er ideelt når man dyrker opp gjær.

2: Den kan brukes til å finjustere styrken på vørteren hvis man ikke fikk det forventede utbyttet etter mesken. Derfor er det lurt alltid å ha en pose med maltekstrakt stående.

3: Til slutt brukes den gjerne for å øke styrken på vørteren når man vil brygge et sterkere øl og man har et meskeoppsett som ikke er egnet for å meske svært sterk vørter.

Det er viktig å merke seg at maltekstrakt er vesentlig mer konsentrert enn maltkorn. Et vanlig mål å bruke internasjonalt er points per pound per gallon, og maltekstrakt pleier da å ligge på rundt 38 (noe slingringsmonn er det alltid). Oversatt til norske mål vil det si at 1 kg maltekstrakt blandet ut i 10 liter vann gir en vørterstyrke på rundt 1.030. Dobler man mengden vann, blir styrken halvert, osv.

 
×

Trykk ENTER for å søke